Kun haluat muuttaa luomasi työn tietoja tai merkitä sen valmistuneeksi Whooshing Deadlinesissa, avaa työ napsauttamalla sitä lukujärjestysnäkymässä. Jos työaikalaskuri on parhaillaan toiminnassa, sovellus kysyy, haluatko pysäyttää laskurin ja avata työn muokattavaksi. Vastaa Kyllä, niin laskurin lukema tallennetaan seurattavan työn tietoihin ja työn muokkausikkuna avautuu näyttöön. Se on samankaltainen kuin uuden työn syöttöikkuna, mutta siinä ovat lisänä Työ valmis -kenttä sekä painikkeet Kopioi työ ja Poista työ.

Muokkaa haluamiasi tietoja ikkunassa ja poistu napsauttamalla Tallenna. Työn kestoon tai ajoitukseen liittyvät muutokset siirtyvät graafiseen lukujärjestysnäkymään, ja muutokset tallennetaan.

Kun haluat merkitä työn valmistuneeksi, avaa työ napsauttamalla sitä lukujärjestysnäkymässä ja valitse Työ valmis -ruutu ikkunan puolivälin alapuolella. Valmistumisajaksi ehdotetaan aina senhetkistä aikaa, mutta voit muuttaa sitä tarvittaessa. Käytettävissäsi ovat plus- ja miinuspainikkeet. Kun poistut ikkunasta Tallenna-painikkeella, työ kutistuu lukujärjestysnäkymässä yhden rivin korkuiseksi vihreäreunaiseksi palkiksi valmistumispäivän kohdalle, kuten tiistai-sarakkeessa alakuvassa oikealla.

Voit merkitä töitä valmistuneeksi ainoastaan varsinaisina työpäivinäsi. Jos siis teet töitä päivänä, jona et ole käytettävissä, sovellus tarjoaa työn valmistumisajaksi seuraavan työpäiväsi aamua. Jos haluat välttämättä merkitä työn valmistuneeksi ei käytettävissä -päivänä, sinun on valittava päivä työpäiväksi lukujärjestysikkunan oikeassa yläkulmassa olevasta viikonpäiväruudukosta.

Jos valmistunut käännös on palaamassa sinulle työstettäväksi esimerkiksi tarkistuskierroksen tai taiton jälkeen, voit luoda siitä viimeistelytyön.

Kun työ on merkitty valmistuneeksi, sen tietoihin työn muokkausikkunassa tulee näkyviin myös Työ laskutettu -valintaruutu. Voit merkitä töitä laskutetuiksi yksitellen tai ”sarjatyönä” raporttinäkymän Merkitse kaikki laskutetuksi -painikkeella. Laskutettu työ muuttuu vihreätaustaiseksi palkiksi, jossa työn tiedot näkyvät valkoisella tekstillä, kuten alakuvassa oikealla maanantai-sarakkeessa.

Vinkki!

Tietojen hyvän muokattavuuden ansiosta Whooshing Deadlines soveltuu erinomaisesti myös töiden alustavaan suunnitteluun ja aikataulutukseen, sillä projektin muuttujien tarkentuessa tai työn peruuntuessa kokonaan tietojen muuttaminen tai työn poistaminen onnistuu käden käänteessä. Kaikkia työkohtaisia tietoja voi muokata missä tahansa vaiheessa – myös sen jälkeen, kun työ on merkitty valmistuneeksi tai laskutetuksi. Jos esimerkiksi kääntämisen edetessä huomaat, että työ eteneekin arvioitua joutuisammin tai hitaammin, voit muuttaa aikakerrointa eli työn vaikeusastetta. Kun tallennat aikakerroinmuutoksen, työhön kuluva aika lasketaan uudelleen, ja sen palkkien korkeus lukujärjestysnäkymässä muuttuu. Samoin tapahtuu, jos muutat työn palautusaikaa tai laajuutta suuntaan tai toiseen.

Vinkki!

Jos teet usein samanlaisina toistuvia töitä tai esimerkiksi useita samalla projektinumerolla tehtäviä käännöksiä, voit kopioida aiempia töitä sen sijaan, että syöttäisit työn tiedot aina uudelleen. Avaa haluamasi työ napsauttamalla ja paina avautuvan työn muokkausikkunan alalaidassa olevaa Kopioi työ -painiketta (ks. työn muokkausikkunan yllä oikealla). Kaikki edeltävän työn asetukset lisätietokentän sisältöä myöten kopioidaan uuteen työhön yksi yhteen – mutta uuden työn deadlineksi ehdotetaan viikkoa myöhäisempää aikaa kuin edeltävällä työllä. Tee tarvittavat muutokset esimerkiksi kopioidun työn toimitusaikaan ja laajuuteen ja hyväksy työ tavalliseen tapaan, niin se ilmestyy lukujärjestysnäkymään.