Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Mitkä ovat sovelluksen järjestelmävaatimukset?
Whooshing Deadlines toimii Windows-käyttöjärjestelmän kaikissa versioissa, joissa on asennettuna vähintään .NET 4.0 -versio – käytännössä siis kaikissa käyttöjärjestelmäversioissa Windows Vistasta alkaen.
Miten usein sovellukseen tulee tarjolle päivityksiä? Miten saan päivitykset käyttööni?

Julkaisemme päivityksiä mahdollisten vikojen korjaamiseksi tarpeen mukaan eli silloin, kun tietoomme on tullut jokin korjausta vaativa ongelma ja se on saatu ratkaistua. Päivitykset voivat sisältää myös uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Niiden sisällöstä ilmoitetaan sivustollamme.

Kun Whooshing Deadlines on asennettuna tietokoneellesi ja sovelluksesta tulee saataville uusi versio, siitä ilmoitetaan ponnahdusikkunassa sovellusta avatessasi. Voit asentaa päivityksen saman tien automaattisesti napsauttamalla Päivitä nyt -painiketta tai ladata ikkunassa olevasta linkistä WhooshingDeadlinesSetup.exe-asennustiedoston haluamaasi sijaintiin ja asentaa sen milloin haluat. Jos haluat suorittaa automaattisen asennuksen tai ladata tiedoston myöhemmin, ohita ponnahdusikkuna sulkemalla se oikean yläkulman rastista tai napsauttamalla Poistu-painiketta. Jos et halua lisämuistutuksia samasta päivitysversiosta, valitse Älä näytä tätä ilmoitusta uudelleen -ruutu. Huomaa kuitenkin, että tällöin et saa kyseistä päivitysversiota käyttöösi muuten kuin asentamalla sen manuaalisesti whooshing.fi-sivustosta!

Jos olet kiinnittänyt sovelluksen kuvakkeen tehtäväpalkkiin, kiinnitys pitää valitettavasti tehdä uudelleen uuden version asennuksen jälkeen.

Mitä tapahtuu, kun sovelluksen maksuton 30 päivän kokeiluaika umpeutuu?
Jos et ole ostanut sovellusta omaksesi kokeiluajan kuluessa tai olet tehnyt sen niin viime metreillä, että emme ole ehtineet vastaanottaa maksuasi ennen kokeiluajan päättymistä, sovellus lakkaa toimimasta. Näyttöön ilmestyvään ikkunaan on syötettävä aktivointikoodi, jonka saat sähköpostiisi, kun suorituksesi on tullut tilillemme. Sovelluksen aktivoinnin jälkeen voit jatkaa sen käyttöä kuten ennenkin, mutta nyt käytettävissäsi ovat myös online-ominaisuudet.

 

Jäljellä oleva maksuton kokeiluaika ilmoitetaan pääikkunan yläpalkissa. Kun haluat ostaa Whooshing Deadlinesin omaksesi, tilaus kannattaa tehdä noin viikkoa ennen kokeiluajan päättymistä. Siten voit varmistaa sovelluksen keskeytyksettömän käytön.

Mitä teen, jos virustorjuntaohjelmistoni väittää sovellusta haittaohjelmaksi, ja estää sen asentamisen?
Whooshing Deadlines -sovelluksella on virallinen sertifiointi, eli sekä sovellus että asennuspaketti on digitaalisesti allekirjoitettu. Tästä huolimatta tietokoneen virustorjuntaohjelmisto tai palomuuri saattaa hyljeksiä juuri markkinoille tuotua sovellusta sillä perusteella, että sillä on ”epäilyttävän” vähän käyttäjiä. Virustietokantoja ja tietoturvaohjelmistoja päivitetään jatkuvasti, ja uusi ohjelmistoversio voi estää sovelluksen, jonka aiempi versio on hyväksynyt. Whooshing Deadlinesinkin uusi versio saattaa jäädä virustorjunnan haaviin, vaikka aiempi on läpäissyt seulan.

 

Whooshing Deadlines on turvallinen sovellus, ja voit halutessasi pyytää omaa tietoturvaohjelmiston tarjoajaasi toteamaan sen sellaiseksi, jolloin se analysoi sovelluksen exe-asennustiedoston. Sovellus on testattu yleisimpien tietoturvaohjelmistojen kanssa, mutta jos kaikesta huolimatta törmäät asennuksessa ylitsepääsemättömään ongelmaan (esimerkiksi edellä kuvatuista syistä), voit koettaa kytkeä virustorjunnan pois päältä asennuksen ajaksi. Muista kuitenkin kytkeä virustorjunta takaisin päälle heti asennuksen jälkeen!

Voit myös pyytää virusohjelmistosi toimittajaa analysoimaan .exe-tiedoston ja toteamaan sen vaarattomaksi tai ottaa meihin yhteyttä, niin pyrimme selvittämään ongelman.

Miten pitkäksi työpäivä kannattaa mitoittaa?
Ajanhallinta Whooshing Deadlines -sovelluksella perustuu käyttäjän määrittämään käännöstyöpäivän pituuteen ja käännösnopeuteen. Näiden perusteella sovellus laskee kunkin työn suorittamiseen tarvittavan ajan.

 

Kääntäjäyrittäjän kannattaa työpäivän pituutta laskiessaan ottaa huomioon myös muut tarpeelliset tehtävät kuin ”varsinainen” kääntäminen – esimerkiksi taloushallintoon, kirjeenvaihtoon, markkinointiin, ammattitaidon ylläpitämiseen ja taustamateriaaliin tutustumiseen tarvittava aika. Jos koko työpäivän tavoitepituus on vaikkapa kahdeksan tuntia, siitä käännöstyön osuus voi olla esimerkiksi kuusi tuntia. Whooshing Deadlinesin asetuksissa halutaan tietää nimenomaan käännöstyöhön päivittäin varattava aika, ja tässä esimerkissä sovelluksen asetuksiin merkittävä käännöstyöpäivän pituus olisi siis kuusi tuntia.

Jos et osaa arvioida, miten työpäiväsi jakautuu kääntämisen ja muiden työtehtävien kesken, kannattaa seurata ajankäyttöään esimerkiksi viikon tai kahden ajan. Perinteinen kello, kynä ja paperi -menetelmä on seurantaan ihan yhtä pätevä ratkaisu kuin modernimmatkin (esimerkiksi Ukko.fi-laskutuspalvelun työkalupakissa esitellään joitakin digitaalisia vaihtoehtoja).

Apua, työpäiväni venyvät ylipitkiksi Whooshing Deadlinesista huolimatta!
Valitettavasti Whooshing Deadlines ei poista oman järjenkäytön tarvetta ajankäytön suunnittelussa! Sovelluksella voi havainnollistaa työmäärää, jotta ylibuukkaustilanteita ei ainakaan vahingossa pääsisi syntymään. Raporttitoiminnoilla voi myös esimerkiksi tarkistaa nopeasti sisässä olevien töiden rahallisen arvon sen arvioimiseksi, onko tarjotun työn vastaanottaminen taloudellisessa mielessä välttämätöntä.

 

Jos olet valinnut sovelluksen perusasetuksissa viisipäiväisen työviikon maanantaista perjantaihin, voit venyttää työaikaasi satunnaisesti viikonlopun puolelle valitsemalla lukujärjestysnäkymässä oikeasta yläkulmasta Tilapäinen viikonlopputyöskentely -ruudun. Tällöin myös lauantai ja sunnuntai otetaan huomioon töiden aikataulutuksessa. Valinta on viikkokohtainen, eli se koskee ainoastaan kulloinkin näkyvissä olevaa viikkoa. Jos viikonlopputyöskentelyn tarve on pitkäaikainen, perusasetusten valinta kannattaa muuttaa seitsenpäiväiseksi työviikoksi.

Riippumatta valitsemastasi työviikon pituudesta voit milloin tahansa valita kokonaisia tai osittaisia ei käytettävissä -päiviä, joita ei oteta huomioon työmäärien laskennassa. Toiminto avautuu lukujärjestysnäkymän oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta.

Kuinka kauan sovellusta ylläpidetään eli kauanko voin käyttää sitä?
Vaikka Whooshing Deadlines on uusi ohjelmistotuote, se on tullut markkinoille tositarkoituksella, eikä julkaisijalla ole aikomusta lopettaa sovelluksen ylläpitämistä näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa. Pienenä ohjelmistotuottajana varaamme kuitenkin oikeuden lopettaa ylläpito ylivoimaisen esteen sattuessa. Tietokoneelle asennettu offline-versio toimii joka tapauksessa paikallisesti, vaikka jostakin syystä joutuisimmekin lopettamaan sovelluksen perustana olevan tietokannan ylläpidon.
Voinko käyttää samaa kalenteria kollegani kanssa?

Yhteiskäytölle ei periaatteessa ole esteitä, kunhan sovellus asennetaan molempien tietokoneille ja rekisteröidään samalla aktivointikoodilla (saat koodin ostettuasi sovelluksen omaksi). Tämänhetkisessä muodossaan Whooshing Deadlines on kuitenkin suunniteltu ja tarkoitettu yhden henkilön käyttöön, joten töiden seuraaminen ja esimerkiksi raportointiominaisuuksien hyödyntäminen voi tällä toimintatavalla olla vaikeaa ja erityistä tarkkuutta vaativaa.

Onko Whooshing Deadlinesta saatavana mobiiliversio?
Toistaiseksi Whooshing Deadlines toimii ainoastaan tietokoneella. Sovelluksesta on suunnitteilla myös Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin tarkoitettu mobiiliversio, jossa ei kuitenkaan olisi kaikkia täysversion ominaisuuksia (esimerkiksi raportointitoimintoja).
Päivityksen lataamisen yhteydessä sovelluksen kiinnitys hävisi tehtäväpalkista. Mitä teen?
Käyttämässämme asennusta ohjaavassa ohjelmistossa on se valitettava ominaisuus, että sovelluksen kiinnitys tehtäväpalkista todellakin häviää ja kiinnitys on tehtävä uudelleen uuden version asentamisen jälkeen. Ongelma on tiedossa, ja yritämme parhaamme mukaan etsiä siihen ratkaisua.