Asetusikkunassa oikealla ylhäällä voit luoda haluamasi määrän kielipareja ja nimetä ne vapaasti – esimerkiksi lyhenteillä, kuten en–fi, tai millä tahansa muilla merkkijonoilla. Napsauta Lisää uusi kielipari, niin näyttöön avautuu alimman kuvan mukainen näkymä, jossa voit antaa kieliparille haluamasi nimen ja määrittää normaalin työskentelynopeutesi kyseisessä kieliparissa. Voit määrittää työskentelynopeutesi vaikka kaikkina tarjolla olevina laskutusyksikköinä tai vain yhtenä yksikkönä. (Minuuteilla tarkoitetaan av-kääntämisen ohjelmaminuutteja. Tunti-yksikkö puuttuu tästä kohdasta, koska, no, tunti kestää aina tunnin!)
Kun olet syöttänyt haluamasi kieliparitiedot, tallenna ne Valmis-painiketta napsauttamalla, niin näkymä palaa ylintä kuvaa vastaavaksi. Tämän jälkeen voit lisätä muita kielipareja, muokata aiemmin tallennettuja kielipareja tai jatkaa muiden asetusten tekemistä. Poistu asetusikkunasta asetusten muokkaamisen jälkeen aina napsauttamalla sen alalaidassa olevaa Tallenna-painiketta tai sivuuta muutokset Peruuta-painikkeella.
Jos haluat muuttaa jonkin luomasi kieliparin tietoja tai poistaa kieliparin, valitse kielipari luettelosta ja napsauta vastaavaa painiketta ikkunan oikeassa laidassa. Painikkeiden alapuolella oleville nuolilla voit siirtää valittuna olevaa kieliparia luettelossa ylös- tai alaspäin pykälä kerrallaan. Vahvista kaikki muutokset poistumalla asetusikkunasta Tallenna-painikkeella.
Huomaa, että päivällä tarkoitetaan työskentelynopeuden yhteydessä sitä tuntimäärää, joka on Whooshing Deadlinesin asetuksiin syöttämäsi työpäivän pituus. Jos työpäiväsi pituus on esimerkiksi kuusi tuntia ja käännät englannista suomeen keskimäärin 400 sanaa tunnissa, syötä silloin Työskentelynopeus-kohtaan 6 * 400 = 2 400 sanaa. Työskentelynopeus on pakollinen perustieto, sillä ilman sitä sovellus ei osaa laskea, kauanko tarvitset aikaa tietyn työn tekemiseen. Jos et määritä työskentelynopeutta kielipariasetuksissa, sinun on syötettävä vastaava tieto aina työn luomisen yhteydessä. Jos olet epävarma työskentelynopeudestasi, määritä se asetuksiin parhaan arvauksesi mukaan ja kartoita todellinen työskentelynopeutesi työaikalaskurin avulla.
Vinkki!
Voit luoda oikoluku-, kielentarkistus- tai kirjoitustöille oman ”kieliparinsa” ja määrittää niille oman tuntikohtaisen työskentelynopeutensa. Tällöin näet helposti töiden aika-arvion ja voit luoda niille yksikköhinnat asiakastiedoissa.